ERKEN KARİYER

Ağız birliği yapmışcasına hep kariyer, kariyer demekteyiz. Hani haksız da değiliz ama bazılarımız için bunu dile getirmekte çok geç kaldığımızı düşünüyorum. Bu mesele iş hayatına atılma arifesinde bırakılmamalı diye düşünüyorum. Bunlar nerden çıktı diyenler için hemen konuyu açalım.

Geçtiğimiz haftasonu okullar arası satranç turnuvasını izleme olanağım oldu. Katılanlar ise 18 okul, 43 satranç oyuncusu idi. İki tam gün ter döktüler, yarıştılar, arkadaşlık kurdular ve dost oldular. Hepsinin yolları ayrı idi, ortak paydaları ise satranç tahtası. Yetmedi velileri de kaynaştırdılar. Okullararası derken aklınıza lise vs. gelmesin. Bu çocuklar ana okulu öğrencileriydiler.

Eğer bugünün büyüklerinin kariyerinde satranç önemli bir yer tutsa idi, Irak savaşı, Kıbrıs problemi, AB üyeliği için belki B, C planlarımız ve stratejilerimiz olabilirdi. Satranç yapısı gereği bizlere bunları zamanında verebilirdi. Satranç sayesinde bizde bugünden yarını planlayabilir ve organize olmak konusunda belli bir antrenmana sahip olabilirdik. Bu sayede belli bir disiplin içerisinde yaşama alışkanlığına sahip olabilirdik. Karşımıza çıkan farklı durumlarda farklı çözümler üretebilirdik. Nerde trak orda bırak olacağımıza sonuç odaklı ve problem çözücü olabilirdik.

Diyorum ki kariyeriniz için geç kalmayın. Belki satranç, belki spor belki müzik veya başkaları. Belki kendimiz için belki çocuklarımız veya yarınlarımız için. Örneğin müzik; pek bilen yoktur sanırım ama notalarla matematik arasında akrabalık ve korelasyon inanılmaz derecede yüksektir. Örneğin sporun her dalı, aklınıza hangisi geliyorsa. O branşta spor yapanlar, konularında iyi ya da kötü olsalar bile eğer çalışmalarının hakkını veriyorlar ise emin olun ki hayatta ve kariyerlerinde başarı onları bekliyor olacak.

Sizin için geç değil ise hobi edinin, aktiviteleriniz olsun, bir uğraşın peşinde olun. Eğer benim için geç diyorsanız (ki ben bunu asla kabul etmem) lütfen çocuklarınıza ve yakınlarınıza aracı olun. Olsun varsın uzaklarınıza ve tanımadıklarınıza da (hepimiz aynı gemideyiz nasıl olsa)

Merak edenler için sözedeyim, ben o turnuvada ne arıyordum; üçüncü olan çocuğun velisi idim. Zevkle, heyecanla, onurla ve gururla...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mafya Üçgeni...

Türkiyede yetenekli yöneticilerin olduğunu söyleyen Verim Danışmanlık Genel Müdürü A. Erim Hısım, da…

Devamı

İşimiz Şansa mı Kaldı?

Piyasadaki daralmalar ne yazık ki her yönü ile devam etmektedir. Öncelikle ortaya çıkan sanayi üreti…

Devamı

Geleceğin Dünyası ve İK

Sene ikibinkırk küsur, günlerden hafta içi, bir kış günü ama soğuk değil. Yok küresel ısınma değil a…

Devamı
Eğitimlerim ile ilgili bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.