GENİŞ AÇI

Yerküremiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Bildiğimiz doğruların yerini süratle başkaları işgal ediyor. Bir bakıyoruz ki ABD ile komşu olmuşuz...

Birkaç yıl önce ABD'ye komşu olmak ister misiniz deseler hemen hepimiz bunu heyecanla kabul ederdik belki, ama bu komşuluk kimsenin hayal edemeyeceği bir biçimde gerçekleşiyor maalesef.

Peki dünya değişirken biz neler yaşadık; Önceleri tarım ülkesi idik. O zaman %5-10 karlar ile tatmin oluyorduk. Sonra sanayileştik, aslında geriden gelsek bile bunu bir şekilde becerdik sanıyorum. Sanayi toplumu olarak %10-20 kar marjlarına ulaştık. Yeni trend hepimizin bildiği üzere Bilişim. Bu alanda karlılık oranları genel ortalamada %100 ile %400 arasında. Bugün (belki de dün) yakalamamız gereken trend bu.

Portal'ımızdaki mini anketimizin sonuçları internetten iş bulanların oranını %32 olarak yansıtıyor. Üstelik bu bu ankete katılanların internet kullanıcıları olduğu dikkatten kaçırılmamalı. Yani en yüksek olabileceği internet ortamında dahi istenen, beklenen oranlara ulaşmıyor.

Teknolojideki gelişmeler internet kullanımının kısa sürede yaygınlaşacağını müjdeliyor bizlere. Ancak bizim beklemeye tahammülümüz yok. Bu nedenle de yakında farklı enstrümanlar kullanarak iş olanaklarını tabana yaymayı planlıyoruz. Bu gelişmelerimizi bu sütunlarda sizlerle paylaşacağız.

Bilişime ve bilişimcilere çok önem veriyoruz. Vermek zorundayız da zaten. Onları önce yurtiçinde sonrasında da yurtdışında aranır, istenir ve değerlendirilir kılmak bizim mutlak misyonumuz olacaktır. Çok eminim ki Hintli yazılımcıların pabucunun dama atılacağı günler uzak değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İş Kime Lazım

iş, iş, iş... Hayatımızın düğümlendiği nokta bu adeta. Sahip olduğumuz geleneksel yapının da etkisi …

Devamı

Yarış-ma...

Bir yarışma furyasıdır gidiyor senelerdir. Yanlış anımsamıyorsam Biri Bizi Gözetliyor Evi ile başlay…

Devamı

Kırılma Noktası

Hayatımızda hep kırılma noktaları vardır. Bazen anlarız, bazen hissetmeyiz bile. Ama geriye dönüp ba…

Devamı
Eğitimlerim ile ilgili bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.