TAKIM DEDİKLERİ NE OLA Kİ?

TAKIM DEDİKLERİ NE OLA Kİ?

Tutturmuşuz bir takım gidiyoruz, kimimiz futbol hastası FB, GS, BJK ve diğerleri, kimimiz takım çalışması der başka bir şey bilmez. İş dünyası ve yönetim bilimi zaten sakız etti bunu.
Kim ile konuşsan; takım desen biliyor, performans desen ölçüyor, CRM desen kullanıyor, SWOT analizi çok yapmışlar...

Hiçbiri işe yaramıyor!!! Biz çok yaptık olmadı...

Bir şeyi yapmak var yapmak var, ya da yapmamak. Ben yaptım oldu, olmadı sayın abiler ablalar. Olmadı, olamadı. Olamazdı zaten.

CRM' i bir yazılım ya da donanım, performans patronun iki dudağı arası olarak görürsen olmaz, olamaz.
Her işin bir hakkı var, hakkını verir usulünce yaparsan olur. Bunların hepsi özel, butik çözümlerdir. Senin işini kimse senden iyi bilmez. İşi nasıl, niye, ne için ne zamana kadar yaptığını ya da yapamadığını ortaya realist olarak koyacaksın, danışmanla paylaşacaksın ve bunları birlikte sistematize edeceksin. Senin yerine danışman yapamaz (senin işini, senin gözünle göremez). Onsuz da sen yapamazsın onun bakışını, deneyimini işe katamazsın. Ki zaten bu da bir takım çalışmasıdır, sinerjidir, 1+1=4 tür, 5 tir, bilmem kaçtır.

Takım oluyorsan paylaşırsın, alırsın, verirsin. Ne kadar aldım, ne kadar verdim ölçmezsin, bilançosunu hesaplamazsın. Kaz gelen yerden tavuk demezsin, hiçbir şey beklemeden kazı verir kazanıverirsin. Kazanmak budur eğer takımsan.

Elvan koşar Dünya rekoru kırar Afrikalı dersin, yabancı, bizden değil dersin. Kendini Türk hissetmek, Türk bayrağı ile stadı dolaşmak, coşkuyu böyle kutlamak değil midir Türk takımında olmak.

Takım olmak sözle olmaz, özle olur. Takımdaş paylaşır, ödül de ceza da takımın malıdır. Takımdaş olmak, belki de aynı damarlarda aynı kanın (grubu ne olursa olsun) dolaşmasıdır. Bu zordur ve bu çok kolaydır. Başlamak istemektir, eyleme geçmektir, cesarettir, yılmamaktır, vazgeçmemektir. Destek alarak Amerika' yı tekrar keşfetmeden gönülden olmak ve birlikte yapmaktır.

Bence Elvan Türk' tür hem de belki 70 milyondan daha fazla Türk' tür. Çünkü o öyle hissetmekte ve yaptığı spor takım sporu olmamasına rağmen o bir takımdaştır. Darısı başımıza.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Simge

Simgeler çok önemlidir.Adı üstünde tüm simgeler aslında birtakım şeylerin sembolleridir

(bkz Tdk;sim…

Devamı

Terör ve Kariyer

Doğrusu bu ya kariyer üzerine çok yazdık ve okuduk. Aslında terör üstüne hiç yazmadık ama çok okuduk…

Devamı

Yurdumda Beden Dili

Dünyada iletişim ve iletişimde etki ile ilgili birçok araştırma yapılmış ve yapılmaktadır. Dünyada d…

Devamı
Eğitimlerim ile ilgili bilgi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.